The Heart Ritual

Acceptatie en verwerking bij kanker met The Heart Ritual


Wanneer jij of iemand in je directe omgeving de diagnose kanker krijgt zet dit je leven op zijn kop. De ziekte heeft niet alleen fysiek maar ook mentaal weerslag op het welzijn van mensen. Acceptatie en verwerking van de verschijnselen, bijwerkingen en het verlies die de ziekte teweegbrengen, kunnen lastig zijn. Daarom organiseren wij op vrijdag 27 januari 2023, van 13:00 tot (ong.) 17 uur, The Heart Ritual, in samenwerking met Open Your Heart Studio. Een persoonlijk ritueel om alle levensscherven een bewuste plek te geven en om te zetten in kracht en potentie.

The Heart Ritual

In aanloop naar het ritueel maak je verbinding met jouw eigen en het handgemaakte hart van Iraanse klei. The Heart Ritual zelf wordt gestart met een begeleide meditatie om in contact te komen met jezelf en jouw gevoelens. Zodra je er klaar voor bent, is het tijd om het hart stuk te slaan. De scherven die daardoor ontstaan wijs je elk toe aan iets dat je heeft geraakt, beschadigd of hebt verloren. Dit alles gebeurt onder begeleiding van Bahareh Panjeh Shahi, bedenker van het ritueel. Over de totstandkoming van het ritueel vertelt zij: “Ik brak een keramieken hart en lijmde mijn levensscherven met goud. Het gelijmde hart werd het fysieke bewijs van mijn herstel, veerkracht en dat ik de moeilijkheden had omgezet in kracht en potentie.”

Kintsugi

Het kapotgeslagen hart wordt in het tweede deel van het ritueel doormiddel van de Japanse kunstvorm kintsugi met goudlijm in elkaar gelijmd. Door het kapotslaan, benoemen en herstellen van het hart kunnen kun je jouw gevoelens en ervaringen letterlijk een plekje geven. Het begin van acceptatie en verwerking van wat je met je meedraagt. Het resultaat van dit ritueel is dat je met een opgelucht en opgeschoond gevoel naar huis gaat.


Heb je behoefte aan begeleiding en verwerking van wat je meemaakt of mee hebt gemaakt? Wil je hulp bij het verwerken van een verlies of de gevoelens die je met je meedraagt en vind je het moeilijk om er hardop over te praten? Meld je dan aan voor The Heart Ritual op 27 januari aanstaande.

Aanmelden

The Heart Ritual wordt (voorlopig) eenmalig georganiseerd in het Parkhuys. Wil jij erbij zijn? Meld je dan voor 13 januari aan via onderstaand inschrijfformulier. Het aantal plekken voor The Heart Ritual is beperkt.

The Hearts Ritual wordt mede mogelijk gemaakt door Techtitan.
Foto’s: Open Your Heart Studio

Loading...