Over het Parkhuys

Parkhuys Almere ondersteunt mensen met kanker

Parkhuys Almere is een centrum voor iedereen die te maken krijgt met kanker, ongeacht de ziektefase of prognose, en hun naasten. Wij bieden een groot aantal mogelijkheden voor informatie, begeleiding, ontspanning en contact met lotgenoten. Alles wordt verzorgd door vrijwilligers met een bijzondere missie: anderen door een moeilijke periode in hun leven heen helpen.

Onze steun

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze vrijwilligers staan in ons centrum klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug.

Onze gastvrouwen en groepsbegeleiders kan je beschouwen als gids, iemand die een eindje met je meeloopt in een moeilijke tijd.Totdat je aangeeft die hulp niet meer nodig te hebben. Onze vrijwilligers zijn mensen met een bijzonder missie en zetten zich graag in om jou door een moeilijke tijd heen te helpen.

Missie en visie

Parkhuys Almere stelt zich ten doel om in samenwerking met en als aanvulling op de standaard (oncologische) zorg, mensen te ondersteunen bij:

  • Een gastvrij welkom voor mensen die leven met kanker en hun naasten.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven en hun welbevinden.
  • Het verzachten van de belastende gevolgen van de ziekte cq. de behandeling.
  • Het verhogen van de weerbaarheid, het aanspreken van de eigen kracht, en het adequaat leren omgaan met de ziekte.

‘Onze gastvrouwen en groepsbegeleiders kan je beschouwen als gids, iemand die een eindje met je meeloopt in een moeilijke tijd.’

Wist u dat…

Je bent altijd samen met een partner en/of vriend(in) welkom.

Bij het Parkhuys kun je van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur binnen lopen zonder afspraak.

Je hebt geen verwijs- brief nodig van een behandelaar.

Bij ons kun je genieten van lekkere koffie en thee.

Je kunt bij ons gratis parkeren.

Er staat altijd een gast- vrouw of heer voor je klaar met een luisterend oor.

Activiteiten

In het Parkhuys is er de mogelijkheid om te deelnemen aan verschillende ontspannende, creatieve of sportieve activiteiten. Onze aanbod bevat een aantal vaste activiteiten, wisselend aangevuld met eenmalige activiteiten.

Bekijk het volledige overzicht hier.

Altijd welkom

Je kunt altijd binnen lopen bij het Parkhuys voor informatie of een vrijblijvende kennismaking. Wij kennen geen wachtlijsten. Ook een verwijsbrief is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.

Liever vooraf contact?
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 036 535 44 44, of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Wat je ook doormaakt doe het niet alleen, zoek steun bij anderen. In Parkhuys Almere verwelkomen wij je graag met een kopje koffie of thee.

Loading...