Over het Parkhuys

Persoonlijke aandacht bij kanker

 
Parkhuys Almere is een centrum voor iedereen die te maken krijgt met kanker, ongeacht de ziektefase of prognose, en hun naasten. Wij bieden een groot aantal mogelijkheden voor informatie, begeleiding, ontspanning en contact met lotgenoten. Alles wordt verzorgd door vrijwilligers met een bijzondere missie: anderen door een moeilijke periode in hun leven heen helpen.
 
 

Onze steun

 
Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze vrijwilligers staan in ons centrum klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug. Onze gastvrouwen en groepsbegeleiders kan je beschouwen als gids, iemand die een eindje met je meeloopt in een moeilijke tijd. Totdat je aangeeft die hulp niet meer nodig te hebben. Onze vrijwilligers zijn mensen met een bijzonder missie en zetten zich graag in om jou door een moeilijke tijd heen te helpen.
 
 

Missie en visie

 
Parkhuys Almere stelt zich ten doel om in samenwerking met en als aanvulling op de standaard (oncologische) zorg, mensen te ondersteunen bij:

  • Een gastvrij welkom voor mensen die leven met kanker en hun naasten.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven en hun welbevinden.
  • Het verzachten van de belastende gevolgen van de ziekte cq. de behandeling.
  • Het verhogen van de weerbaarheid, het aanspreken van de eigen kracht, en het adequaat leren omgaan met de ziekte.

 
 

 
 

Activiteiten

 
In het Parkhuys is er de mogelijkheid om te deelnemen aan verschillende ontspannende, creatieve of sportieve activiteiten. Onze aanbod bevat een aantal vaste activiteiten, wisselend aangevuld met eenmalige activiteiten. Bekijk het volledige overzicht hier.
 
 

Altijd welkom

 
Je kunt altijd binnen lopen bij het Parkhuys voor informatie of een vrijblijvende kennismaking. Wij kennen geen wachtlijsten. Ook een verwijsbrief is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.
 
Liever vooraf contact? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 036 535 44 44, of stuur ons een bericht via het contactformulier.
 
Wat je ook doormaakt doe het niet alleen, zoek steun bij anderen. In Parkhuys Almere verwelkomen wij je graag met een kopje koffie of thee.
 
 

Gasten van het Parkhuys aan het woord

Meedoen aan activiteiten geeft mij energie

Wat ik in het Parkhuys haal is zo de andere kant van het ziek zijn

Door het Parkhuys voel ik mij minder alleen in het ziekteproces

Ik zit nu beter in mijn vel

Ik kan mij veel beter ontspannen

Door de steun van anderen kan ik gemakkelijker met mijn ziekte omgaan

Je bent hier altijd welkom

Ik kan nu makkelijker om hulp vragen