Parkhuys Almere ontvangt cheque van ruim 3000 euro

Kathy van de Schoot, Sanne Rooijakkers en Luuk Wegman hebben afgelopen zomer voor Parkhuys Almere de Mont Ventoux beklommen. Samen hebben zij een indrukwekkend bedrag van 3400 euro bij elkaar gefietst voor het centrum voor mensen die leven met en na kanker.

De fietsactie wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Groot Verzet Tegen Kanker. Afgelopen donderdagavond heeft Marnix Barelds namens de stichting de cheque overhandigd aan het Parkhuys.

Zware strijd

De zware klim naar de kale top van de Mont Ventoux symboliseert de strijd die kankerpatiënten en hun naasten voeren tegen deze ziekte. Jaarlijks gaan honderden mensen die uitdaging aan. Door zich te laten sponsoren halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding en lokale initiatieven zoals Parkhuys Almere.

Grote impact

Eén op de drie mensen krijgt, direct of indirect, te maken met kanker. Naast het medische traject heeft de ziekte een grote impact op de mentale gesteldheid en het sociaal leven van patiënten en hun naasten. Shanna Hillebrand, bestuurslid van Parkhuys Almere: “We zien dat onze gasten behoefte hebben aan informatie, begeleiding en ondersteuning. Dit doen wij door een divers aanbod van activiteiten zoals lotgenotencontact, therapeutische creatieve sessies en sport onder begeleiding.”

Ontwikkeling

“Onze organisatie is financieel volledig afhankelijk van subsidie, donaties, giften en sponsoring. Het bedrag dat Kathy, Sanne en Luuk voor ons bij elkaar hebben gefietst is daarom heel belangrijk voor onze stichting”, vervolgt Hillebrand. “Het opgehaalde bedrag draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ons centrum zodat wij nu en in de toekomst mensen kunnen bijstaan tijdens een zware periode in hun leven.”

Omroep Flevoland
Almere Deze Week

Loading...