VBA - Zakenuurtje

30-10-2018

Ruim 20 mensen kwamen kijken bij het zakenuurtje in het Parkhuys afgelopen dinsdag avond, 30 oktober. Vanuit de gure oktoberwind was het een warm welkom, compleet met een kopje thee en een koekje.

Steeds meer mensen krijgen te maken met kanker en met mensen dichtbij die kanker hebben. Naast de medische zorg komt er ook een hoop verdriet op deze mensen af. Stichting Parkhuys zet zich al jaren in voor deze mensen.

Organisatie
Ongeveer 50 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de mensen die te maken krijgen met deze levensingrijpende gebeurtenis. Dit doen ze door middel van begeleiding, informatieverstrekking, het samenbrengen van lotgenoten, ontspanning en beweging. 

Één van die activiteiten is het inkleuren van een zogenaamde Mandala. Mandala betekent letterlijk ‘cirkel’ en de bedoeling van deze activiteit is dan ook je emoties uittekenen in de cirkel. Veel mensen zeggen niet goed te kunnen tekenen, maar weten dan toch een mooie tekening te maken. Vanzelfsprekend kregen we een paar hele mooie voorbeelden te zien van tekeningen waar veel emoties in verwerkt waren.

Wat Parkhuys zo speciaal maakt ten opzichte van een inloophuis, is het luisterend oor dat geboden wordt. Er wordt met alleen maar vrijwilligers gewerkt en daarom beseffen de mensen dat ze uit vrije wil worden geholpen. Vaak is de drempel hoog om binnen te lopen, maar dat is dus niet nodig. 

Zichtbaarheid
Met een kostenplaatje van 100.000 euro per jaar en een gemeentelijke subsidie van 30.000 is er jaarlijks een flink gat te vullen. Dit gat wordt opgevuld door een kleine bijdrage van de gasten bij evenementen, verhuur van (een deel van) het pand en andere acties zoals de Parkhuys Run, de Samenloop voor Hoop en het hardloopevenement rondom de Mont Ventoux. Ook voor 2019 staan er weer een aantal sponsorlopen gepland.

Stichting Parkhuys is alleen nog op zoek naar meer maatschappelijk betrokken partners. Daarom is de club van 100 opgericht. Tegen een donatie van 1000 euro per jaar bieden ze zichtbaarheid voor uw bedrijf via social media en ruimte voor bijeenkomsten. Het pand aan de Buñuellaan in de Filmwijk is centraal gelegen in een mooie, groene omgeving. 
Voor meer informatie kunt u altijd de website bezoeken: www.parkhuysalmere.nl

Met speciale dank aan Jesse Jeremy voor zijn input tekst en aan Diana Wolf en Marleen Hasselo voor de organisatie van het zakenuurtje