Woensdag 27 oktober: Thema Bijeenkomst “Wegwijs in Almere wanneer je kanker hebt (gehad)”

Woensdag 27 oktober: Thema Bijeenkomst “Wegwijs in Almere wanneer je kanker hebt (gehad)”

In oktober, Borstkankermaand, willen we extra aandacht geven aan de patiënten die leven met  of na borstkanker. Dat is hoognodig, want kanker zet je leven op zijn kop. Dat geldt natuurlijk ook voor hen die door een andere vorm van kanker zijn geraakt. Patiënten en zij die hersteld zijn van welke vorm van kanker dan ook, zitten vaak vol vragen op uiteenlopend gebied, zoals conditie, voeding, werk en psychosociaal welzijn. Om hen hierin wegwijs te maken verzorgt Parkhuys Almere in samenwerking met diverse instellingen op woensdag 27 oktober een informatiebijeenkomst, van 15 tot 17:30 uur. In een viertal workshops worden deelnemers geholpen een weg te vinden binnen de mogelijkheden in Almere, die leidt naar een betekenisvol leven met en na kanker. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor 2 workshops naar keuze via secretariaat@ParkhuysAlmere.nl.

De workshops zijn :

Conditie, kracht en balans’ door Janneke van Loo, fysiotherapeut Zorggroep Almere,

‘Eten, drinken en gewichtsproblemen’ door Elly Swennen, diëtist bij Dietistengroep Almere,

‘Chaos in je hoofd. Hoe pak je je leven weer op na behandeling?’ door Jannet Wiegersma, specialistisch verpleegkundige Flevoziekenhuis

‘Werk en Kanker’ door Karin van Keimpema, reintegratiecoach

Samenwerkende instellingen zijn: Parkhuys Almere, Netwerk Oncologische Revalidatie Almere, Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere, Diëtistengroep Almere, Merem, StapNu, Borstkankervereniging Nederland.