Signeersessie Bruna Dronten

Signeersessie Bruna Dronten

Op vrijdagavond 13 september werd ik verwelkomd door Emiel van Doorn voor een signeersessie in de Bruna. Wat hadden de mannen er iets moois van gemaakt. Zodra je de zaak in liep stond er een grote tafel met een bos bloemen en chocolaatjes en uiteraard een dikke stapel van mijn boeken.


Op social media werd reclame gemaakt voor de signeersessie en massaal gedeeld. Op de internetsite van de Flevopost stond een mooi bericht over mijn boek en de sessie. https://flevopost.nl/artikel/1045369/jannet-wiegersma-schrijft-boek-over-omgaan-met-ernstige-ziekte.html

Veel mensen heb ik mogen verwelkomen: patiënten, mantelzorgers en verpleegkundigen. Ieder met zijn eigen verhaal.
Eén dame had het boek al eerder gekocht, maar kwam speciaal om het te laten signeren. Een ander vertelde zelf ernstig ziek te zijn en niet meer beter te kunnen worden. Ik had haar binnen zien komen en wat om de stand heen zien draaien. Ze twijfelde….zou het boek iets voor haar zijn? Gelukkig raakten we in gesprek en konden we praten over haar twijfel, haar zoektocht…want hoe doe je dat, leven naar het einde toe?


Ik sprak een verpleegkundige uit de thuiszorg. Ook zij ziet de worsteling die veel mensen hebben wanneer ze om moeten gaan met ziekte of wanneer het einde in zicht is. Je maakt de balans op, bedenkt wat je nog in de resterende tijd wilt en met wie. Zoveel keuzes geven vaak een enorme brij in het hoofd. Ook dan is dit boek een handvat om daar stappen in te zetten.

Later kwam er een jongedame samen met haar moeder naar de tafel. Zij was drie weken geleden begonnen met de opleiding tot verpleegkundige. Ze wilde eigenlijk patholoog-anatoom worden, maar door haar vooropleiding was dit (nog) niet mogelijk. We hadden een geanimeerd gesprek. Meerdere scholen had ze bezocht en uiteindelijk is het een kleine school in Zwolle geworden waar ze haar opleiding zal gaan volgen. Ik heb haar een hart onder de riem gestoken. Ook ik heb in ruim 20 jaar tijd meerdere vervolgopleidingen gedaan en ben stapje voor stapje gekomen waar ik nu ben. Zij komt er ook wel, ik zag het in de passie die ze nu al heeft voor het vak!


Meerdere boeken verkocht en mogelijk twee lezingen in het vooruitzicht. Ik kijk terug op een geslaagde avond! Aankomende week wordt er een groot artikel in de Flevopost geplaatst naar aanleiding van een interview en ondertussen gaat de verkoop via de website ook gewoon door. Ik ben een gezegend mens…