Interview met groepsbegeleider Yoga-Gerbera

Interview met groepsbegeleider Yoga-Gerbera

Eén van onze vrijwillligers is, Gerbera. Zij geeft sinds een paar maanden op vrijwillige basis yogalessen in het Parkhuys. ‘Ik was altijd al van plan om tijdens mijn pensioen iets te doen voor de samenleving. Niet door mee te doen aan de Postcodeloterij, maar met iets waar mijn hart ligt.’ Gerbera is begin dit jaar met vervroegd pensioen gegaan. ‘Na 40 jaar bij KLM gewerkt te hebben, besloot ik me volledig op yoga te gaan richten. Sinds 2012 ben ik namelijk yogadocente. Het Parkhuys zocht een nieuwe yogadocente, dus één en één was al snel twee. Ik vroeg me nog even af of de sfeer niet te zwaar zou zijn, want het is natuurlijk best wel confronterend als mensen zo ziek zijn. Gelukkig bleek deze gedachte onterecht.’ Volgens Gerbera voelde het meteen goed bij het inloophuis. ‘De sfeer was niet beladen. Er zijn veel lachmomentjes en er wordt zeker niet alleen maar over ziek zijn gesproken. Yoga geeft me heel veel energie en voldoening. Om dat te kunnen overbrengen aan mensen die dat zo goed kunnen gebruiken vind ik erg mooi. Als je ziek bent, ben je met van alles bezig behalve met je zelf. De focus ligt volledig op de ziekte en het herstel. Door aan yoga te doen zet je even alle gedachten stop en heb je weer echt aandacht voor jezelf. Naast yoga brengt het Parkhuys natuurlijk nog veel meer. Ik denk dat mensen enorm veel steun vinden door de gesprekken met de vrijwilligers en met lotgenoten. Een luisterend oor en weten dat je niet de enige bent, is zo belangrijk. En natuurlijk kom je door het bezoeken van het inloophuis uit je isolement van thuis. Ik kan het werken als vrijwilliger in het Parkhuys zeker aanraden. Wees niet bang dat het te zwaar of te beladen is. Er heerst juist een gezellige, huiselijke sfeer. En door vrijwilligerswerk te doen voeg je echt iets toe!’

Wilt u meer weten over de groepsbijeenkomst Yoga van Gerbera, klik dan hier