Flevorun verrast Parkhuys Almere met cheque

Flevorun verrast Parkhuys Almere met cheque

Het Roparunteam Lelystad organiseerde in de aanloop naar de Roparun 2022 een eigen 24-uurs evenement. Met twee teams liepen zij het afgelopen weekend een rondje door heel Flevoland om aandacht te vragen voor de Roparun en haar goede doelen. De route voerde langs inloophuizen voor (ex)kankerpatiënten in diverse Flevolandse gemeenten, waaronder Parkhuys Almere.

Het geld dat wordt opgehaald voor en tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun. Zoals de inrichting van een inloophuis voor (ex-) kankerpatiënten of vakanties voor mensen met kanker en hun familie om een mooie herinnering te creëren. “Deze Flevorun was voor de teamleden een mooie training voor de twee keer zo lange Roparun en vooral ook een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor de Flevolandse inloophuizen”, vertelt Jop Fakkeldij van Roparunteam Lelystad. Bij de teamwissel in Almere overhandigde hij een cheque van 125 euro aan de medewerkers Parkhuys Almere. “Wij zijn hier heel blij mee. We zijn onlangs verhuisd naar deze nieuwe locatie aan de Edvard Munchweg, waar we onze activiteiten voortzetten voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker. Dat doen we met een team van zo’n 25 vrijwilligers en het bestuur van Parkhuys Almere”, aldus vrijwilliger Nanne de Boer, die de cheque in ontvangst mocht nemen.

Roparun
De Roparun 2022 vindt plaats van 4 tot 6 juni. “Deze Flevorun is een mooie voorbereiding. We zijn voor deze eerste editie bescheiden gestart met twee teams, maar wel met alle aandacht voor de organisaties en vrijwilligers in Flevoland die zich met zoveel energie inzetten voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad”, zegt Fakkeldij. “Het is de bedoeling dat de Flevorun een jaarlijks terugkerend evenement wordt, waarbij hopelijk steeds meer teams zich zullen aansluiten.”

De Flevorun was – net als de Roparun – een estafetteloop en had een route van ongeveer 250 kilometer. Deze startte zaterdagmiddag in Lelystad en zondagmiddag finishte het team rweer in Lelystad. Na de Start in Lelystad, gingen de lopers langs de inloophuizen in Emmeloord, Kampen, Dronten, Zeewolde en Almere. Zij werden onderweg begeleid door fietsers en ondersteund door verzorgers, navigatoren, chauffeurs en koks. Fakkeldij kijkt tevreden terug op deze eerste editie. “We hebben mooie verhalen gehoord bij de verschillende inloophuizen en het is goede promotie geweest voor ons gezamenlijke belang.”

Bron: Flevorun verrast Parkhuys Almere met cheque – Almere Deze Week