Algemeen

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

 

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker (gehad) of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er bij ons een breed aanbod aan, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

 

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze vrijwilligers staan in ons Inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen waar je mee zit. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om jou door een moeilijke periode heen te helpen.

 

Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten. Therapie als steun, als zoektocht of om de ziekte een plaats te geven. Rouwverwerking, meditatie, gesprekstherapie of creatieve activiteiten. Er zijn tal van mogelijkheden, alle verzorgd door onze vrijwilligers.

 

Ben je op zoek naar informatie?

In onze bescheiden Infotheek (met internet) is veel te vinden, eventueel met hulp van een vrijwillige gastvrouw.
Heb je behoefte aan begrip, herkenning, erkenning en onderlinge steun? Ervaar dit in onze lotgenotencontacten. Er zijn groepen als Mannencafé, Ladies Day, Ladies Night, Partners, Alleen Verder

 

Voor jongeren met een zieke ouder, broer, zus, opa, oma of een vriend(in) is er Parkhuys Jongeren.

 

Houd je van creatieve activiteiten?

Maak iets moois in ons Open Atelier, zoals schilderen, mozaïeken en mandalatekenen of creatief. Tegelijkertijd kan je ervaringen uitwisselen met anderen.

 

Wil je meer energie en fitter worden? Lichaamsgerichte activiteiten, zoals Yoga, Wandelen, Tai Chi, Massage bij kanker, Mindfulness, samen met lotgenoten, doen wonderen.

 

Wat je ook doormaakt doe het niet alleen, maar zoek steun bij anderen. Onze gastvrouwen verwelkomen je graag met een kopje koffie of thee.
In Parkhuys Almere kan je zo naar binnen lopen, zonder afspraak.

 

U bent van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 14.00 uur van harte welkom in ons inloophuis, aan de Buñuellaan 1 te Almere.