HR thema bijeenkomst werknemer en kanker
(datum volgt)

Je bent werkgever, of een (HR) manager en één van je medewerkers vertelt je dat hij of zij kanker heeft en niet weet hoe het gaat aflopen. Je ziet emoties en je voelt bij jezelf wellicht ook emoties opborrelen. In je hoofd ontstaan er vragen. Als werkgever en manager, zeker in het MKB-bedrijf, heb je een dubbele rol, een zakelijke, maar je bent ook emotioneel verbonden met je werknemer. Hoe ga je hiermee om?

Wij zien een groot ongemak bij veel organisaties bij de thema’s ernstige ziekte en afscheid. Logisch, het raakt ons als mens en als werkgever heb je hier een belangrijke rol in. Emoties komen aan de oppervlakte. Begeleiding is nodig, maar welke is de vraag. Praktische zaken moeten geregeld worden. Teams kunnen gaan wiebelen. De business draait door. Je zoekt er als werkgever naar hoe je je rol het beste kunt invullen. Er is geen draaiboek voor deze situaties en van jou vraagt het om andere

Tijdens deze workshop “Kanker heb je samen”, die de Themakring HR van de VBA in samenwerking met Inloophuis Parkhuys organiseert, komen de volgende punten aan de

● Impact van kanker op de patiënt en zijn/
● Impact van kanker binnen het team
● Gesprek aangaan met zieke medewerker of medewerker met zieke partner
● Toegevoegde waarde van een inloophuis tijdens re-integratie
● Wat is de rol van de werkgever

Er zal door zowel een werkgever als een werknemer/patiënt een ervaringsverhaal verteld worden om te zien hoe het omgaan met kanker in praktijk op de werkvloer kan gaan.

De workshop wordt afgesloten door een arbeidsdeskundige. Deze zal ingaan op kanker en het volgen van de Wet Verbetering Poortwachter. Hoe kunnen we als werkgever en werknemer samen in gesprek gaan om het voor beide partijen zo aangenaam mogelijk te maken.

Programma:
15.30 Inloop Parkhuys Almere   (Buñuellaan 1, Almere)
16.00 Aanvang workshop “Kanker heb je samen”
16.30 Kanker en werk, ervaringsverhalen van een werkgever en werknemer
17.00 Arbeidsdeskundige, begeleiding, opvolgen WvP en tips
17.30 Afsluiting en netwerken met borrel & bites

Deze workshop is gratis en wordt aangeboden door het Parkhuys en de Themakring HR van de VBA Themakring. 

U gaat als werkgever (HR manager/adviseur) en/of de verantwoordelijke voor de verzuimbegeleiding naar huis met praktische tips en handvaten om het ziekte traject van de werknemer met persoonlijke aandacht te begeleiden. Het overkomt de werknemer en daarmee indirect de werkgever. Maak er samen het beste van…….