Boezemkussen

Boezemkussen

Tijdens de zomerperiode hebben een aantal gasten en vrijwjilligers van Parkhuys Almere Boezemkussens gemaakt. Dit is een groot succes gebleken. Daarom is besloten om vanaf vrijdag 31 januari a.s. weer te starten met het maken van de kussens.

 

Een boezemkussen brengt verlichting voor vrouwen die onlangs een borstamputatie hebben ondergaan. Het boezemkussen komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het bekend staat als de Heart Pillow. Het is hartvormig, zacht en vormbaar en daardoor in allerlei situaties te gebruiken: in bed, thuis op de bank, in de auto, op kantoor, in een restaurant of in de bioscoop.
Na een borstamputatie, veelal gepaard met het verwijderen van lymfeklieren in de oksel, hebben vrouwen vaak klachten in het okselgebied. De behoefte aan compensatie hiervan leidt dikwijls tot schouder- en armklachten. Het boezemkussen biedt uitkomst bij het voorkomen en verlichten van dit soort ongemak. Het steunt en ontspant het hele oksel- en schoudergebied.

 

Op 23 oktober hebben wij vanuit de RaboClubSupport een prachtige cheque ontvangen, om nog meer van deze boezemkussens te maken.

 

Heeft u nog lapjes stof liggen dan kunt u deze natuurlijk bij ons inleveren, zodat de gasten en vrijwilligers nog meer prachtige Heart Pillows kunnen maken.

 

U kunt natuurlijk ook zelf kunnen helpen, met naaien, vullen of inpakken, De groep gasten en vrijwilligers komen elke laatste vrijdag van de maand bij elkaar van 13.00 – 15.30 uur in het Parkhuys.

 

Vrouwen die en borstoperatie moeten ondergaan of al hebben gehad kunnen bij Parkhuys Almere gratis een boezemkussen ophalen.