Informatie avond

Wanneer      dinsdag 22 januari 2019
Tijdstip         19.00 - 21.30 uur
Waar             Parkhuys Almere
Kosten          Geen
Aanmelden  secretariaat@parkhuysalmere.nl
                       036 535 44 44
Spreker         Denise Joseph, MSc

Hyperbare Zuurstoftherapie

Een gebrek aan zuurstof is een belangrijk probleem bij bepaalde slecht genezende wonden zoals bij wondschade door bestraling of diabetische voetwonden. Dit zuurstoftekort wordt veroorzaakt door het dichtzitten van de haarvaatjes in het gebied waar u klachten

Hyperbare zuurstof (HBO)-therapie is een behandeling die bestaat uit het ademen van 100% zuurstof onder verhoogd omgevingsdruk, waardoor het zuurstofgehalte in het bloed en de weefsels toeneemt.

HBO stimuleert en verbetert de wondgenezing door:
-       het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes die door bestraling of diabetes beschadigd zijn\
-       de aanvoer van stamcellen naar het aangedane gebied met als effect het stimuleren en   activeren van wondgenezing en herstel van weefsel
-       ondersteuning van de natuurlijk afweer tegen infecties
-       verbetering van de werking van bepaalde antibiotica
Als u in het verleden bestraald bent in verband met kanker en u heeft daar wonden of klachten aan over gehouden dan zou HBO wellicht iets voor u kunnen betekenen.

HBO vindt plaats in een drukkamer waar je met meerdere personen tegelijk in kunt verblijven. De drukkamer beschikt over comfortabele vliegtuigstoelen. Tijdens de behandeling kunt u een boekje lezen of muziek luisteren.

 HBO is een door het Zorginstituut Nederland erkende behandeling en wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering.