PARKHUYS ALMERE

Inloophuis en begeleiding

Begeleiding, Informatie, Ontspanning en Lotgenoten

Ernstig ziek, ziek geweest of heb je in je omgeving iemand die ziek is?

Wanneer je kanker krijgt, verandert er veel in je leven. Naast de medische behandeling zijn er veel meer dingen die je aandacht en energie opeisen. Je lichaam voelt anders, je relatie staat onder druk, er moeten keuzes gemaakt worden die niet eenvoudig zijn of mensen reageren onverwacht. En sommigen moeten zich voorbereiden op afscheid nemen. Energie is soms laag en emoties kunnen heftig zijn en wisselend. Daarmee omgaan vergt veel aanpassing en is niet altijd makkelijk.

Parkhuys Almere kan daarbij tot steun zijn. Een open huis waar je altijd terecht kunt en altijd welkom bent. Waar je persoonlijke aandacht krijgt, een luisterend oor, een steuntje in de rug en waar je informatie kunt vinden die van belang is voor je welzijn.

Een positieve en hoopvolle levenshouding heeft een versterkende invloed op je welzijn en genezingsproces en kan de kwaliteit van je leven verbeteren. Het Parkhuys geeft informatie. Er is een kleine bibliotheek, je kunt gebruik maken van internet, waarbij je geholpen kunt worden als je dat wilt.

Het Parkhuys organiseert activiteiten om weer samen met anderen dingen te maken, zoals schilderen en mozaïeken. Er is lotgenotencontact, ook voor partners, jongeren en mannen. Er worden informatieavonden gehouden, bijvoorbeeld over ziekte en werk, over kleding en prothese en over pijnstilling en palliatieve zorg. Lichaamsgerichte activiteiten, zoals Yoga, Wandelen, Tai Chi, Mindfulness, en Klankschaalmassage, zorgen voor energie opbouwen en weer fit worden.

Je kunt in het Parkhuys terecht voor vele vormen van therapie. Therapie als steun, zoektocht of om ziekte een plaats geven. Rouwverwerking, meditatie en gespreks-therapie, er zijn vele mogelijkheden.

Voor jongeren die te maken hebben met een zieke ouder, broer of zus zijn er de Parkhuys
Jongeren.

Loop vrijblijvend even binnen voor een praatje, informatie en een kopje koffie of thee.

Praten helpt wèl!