Parkhuys Almere

Begeleiding, Informatie,
Ontspanning, Lotgenotencontact

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze vrijwilligers staan in ons inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen waar je mee zit. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om je door een moeilijke periode heen te helpen.

In het Parkhuys kan je zo, zonder afspraak, binnen lopen.

Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten. (zie aanbod). Therapie als steun, als zoektocht of om de ziekte een plaats te geven. Rouwverwerking, meditatie, gesprekstherapie of creatieve activiteiten. Er zijn tal van mogelijkheden, allen verzorgd door onze vrijwilligers.

Ben je op zoek naar informatie? In onze bescheiden bibliotheek (met internet) is veel te vinden, als je wilt met behulp van een gastvrouw.

Heb je behoefte aan begrip, herkenning, erkenning en onderlinge steun? Ervaar dit in onze lotgenotencontacten, Er zijn groepen als Mannencafé, Ladies Day, Ladies Night, Partners, Hersteld en dan... en Rouwverwerking.

Voor jongeren met een zieke ouder, broer of zus is er Parkhuys Jongeren: de praatgroep voor leeftijdgenoten Jongeren Talk, of de Jongeren Hang-out voor wie afleiding zoekt.

Houd je van creatieve activiteiten? Maak iets moois in ons Open Atelier zoals, schilderen, mozaïeken en mandalatekenen. Tegelijkertijd kan je ervaringen uitwisselen met anderen.

Wil je meer energie en fitter worden? Lichaamsactiviteiten, zoals Yoga, Wandelen, Tai Chi, Massage bij kanker, Mindfulness en Klankschaalmassage, samen met lotgenoten doen wonderen.

Daarnaast zijn wij te vinden in het Flevoziekenhuis. Onze gastvrouwen komen bij  langs op de 2e etage, afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie. Iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur zijn zij te vinden bij MijnInfopunt in de centrale hal.