Parkhuys Almere

Wat is het Parkhuys?

Het Parkhuys

Parkhuys Almere is een RoParun inloophuis voor iedereen die zelf of in haar of zijn omgeving te maken heeft (gehad) met kanker of een andere ernstige ziekte, ongeacht de ziektefase of prognose.

Geopend:
maandag en dinsdag
09.00 - 16.00 uur
woensdag t/m vrijdag
09.00 - 14.00 uur

Bu├▒uellaan 1
1325 PP Almere
Telefoon: 036 - 535 44 44

Facebook

Twitter

Informatie: info@parkhuysalmere.nl

Inloophuis en begeleiding

Wanneer je kanker krijgt of een andere ernstige ziekte, verandert er veel in je leven. Naast de medische behandeling zijn er veel meer dingen die je aandacht en energie opeisen. Je lichaam voelt anders, je relatie staat onder druk, er moeten keuzes gemaakt worden die niet eenvoudig zijn of mensen reageren onverwacht. En sommigen moeten zich voorbereiden op afscheid nemen. Energie is soms laag en emoties kunnen heftig zijn en wisselend. Daarmee omgaan vergt veel aanpassing en is niet altijd makkelijk.

Parkhuys Almere kan daarbij tot steun zijn. Een open huis waar je altijd terecht kunt en altijd welkom bent. Waar je persoonlijke aandacht krijgt, een luisterend oor, een steuntje in de rug en waar je informatie kunt vinden die van belang is voor je welzijn.

Een positieve en hoopvolle levenshouding heeft een versterkende invloed op je welzijn en genezingsproces en kan de kwaliteit van je leven verbeteren. Het Parkhuys geeft informatie. Er is een kleine bibliotheek, je kunt gebruik maken van internet, waarbij je geholpen kunt worden als je dat wilt.

Verbondenheid, herkenning en afleiding

Het Parkhuys organiseert activiteiten om weer samen met anderen dingen te maken, zoals schilderen en mozaïeken.

Er is lotgenotencontact, ook voor partners en jongeren. Er worden informatieavonden gehouden, bijvoorbeeld over ziekte en werk, over kleding en prothese en over pijnstilling en palliatieve zorg. Er zijn, lichaamsgerichte activiteiten, zoals Yoga, Conditietraining, Tai Chi, Mindfulness, en Klankschaalmassage, zij zorgen voor het opbouwen van energie en weer fit worden.

Je kunt in het Parkhuys terecht voor vele vormen van therapie. Therapie als steun, zoektocht of om je ziekte een plaats te geven. Rouwverwerking, meditatie en gespreks-therapie; er zijn vele mogelijkheden.

Voor jongeren die te maken hebben met een zieke ouder, broer of zus is er de Jongeren Talk en Jongeren Hangout.