Valentijnstaart van D66

Parkhuys in het zonnetje gezet.

Een heerlijk zonnetje scheen op de maandagochtend na Valentijnsdag. Was er op de dag van de liefde zelf nog een sneeuwstorm, vandaag bleef het droog en werd je verblind door warme zonnestralen.

Een deel van alle vrijwilligers had zich verzameld om de taart van de D66 in ontvangst te nemen. Ieder jaar, nu zo’n 20 jaar, kiest D66 een vrijwilligersorganisatie die ze doormiddel van een taart rond Valentijnsdag in het zonnetje zetten. De sfeer was verwachtingsvol, maar rustig. Een beetje een zondagsgevoel. Op de centrale tafel stond een prachtig boeket en de kopjes voor de koffie en thee waren feestelijk bij elkaar gezet. Een fotograaf diende zich als eerste aan.

Rond 11 uur kwamen de heren van D66 binnen. Voorzitter Fons van der Ham, fractievoorzitter Jan Lems en, met de taart in handen, Edwin Pijcke, die eigenlijk penningmeester is, maar ook invalt als secretaris. Ze werden door Bernadette Bornhijm (manager Parkhuys Almere -red.) ontvangen en welkom geheten. De taart, een slagroomtaart met fruit, werd op een mooie schaal op tafel gezet. Jan sneed de taart aan, terwijl de fotograaf foto’s maakte. Iedereen keek lachend toe. Hierna nam Fons het woord: ‘Is iedereen nog een beetje verwend op Valentijnsdag?’ begon hij. Iedereen lachte. Hij vertelde over het initiatief van D66 om ieder jaar met Valentijn een taart te schenken aan een vrijwilligersorganisatie. Deze keer was het de beurt aan het Parkhuys. Fons: ‘Jullie staan allemaal klaar voor mensen met een ernstige ziekte. Vanwege het jubileum is het een prima moment om jullie te bedanken voor jullie inzet en het Parkhuys namens D66 in het zonnetje te zetten. Ga zo door! Laten we met elkaar de taart opeten.’ Applaus volgde en iedereen nam een stuk in ontvangst. Ook de drie heren aten gezellig een taartje mee.

Bernadette nam het woord om twee jarigen te feliciteren met een kaart en een cadeaubon, waarna iedereen met iedereen gezellig stond te kletsen. Fons praatte met iedereen een beetje. Het bestuur (van D66 - red) regelt wie, waar en wanneer de taart wordt uitgereikt. Jan vond vrijwilligers erg belangrijk; ‘Zonder vrijwilligers gaat het niet, ze zijn het cement van de samenleving. We zien het belang van vrijwilligerswerk'.

Marijke Beumer (vrijwilligster en secretaris bestuur Parkhuys Almere -red.) gaf een rondleiding door het Parkhuys, wat zeer werd gewaardeerd. Edwin houdt normaal de hand op de knip en had nu ook de verantwoordelijkheid gekregen voor het halen van de taart als invaller voor de secretaris. ‘Het Parkhuys ligt in een mooie groene omgeving. Ik vind het het mooiste gebouw van Filmwijk. Het heeft klasse, sterallure, haha.’