Lotgenotencontact

Alleen verder:
Na het verlies van een partner komen naast de pijn en het verdriet, ook de veranderde leefomstandigheden. Het Parkhuys biedt u de mogelijkheid om ervaringen te delen en steun te vinden bij lotgenoten. U bent van harte welkom.
Wanneer: Maandag, in de oneven weken van 13.30 - 15.00 uur
Door: Barbara Prassek
Aanmelden: 036 - 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, vrijwillige bijdrage is welkom.

Hoe verder:
Na het verlies van een dierbare ouder, zoon, dochter, broer, zus of vriend(in) komen naast de pijn en het verdriet soms vragen in de zin van: “Hoe ga ik nu verder…” Het parkhuys biedt u de mogelijkheid om ervaringen te delen en steun te vinden bij lotgenoten. U bent van harte welkom.
Wanneer: Maandag, in de even weken van 13.30 - 15.00 uur
Door: 
Aanmelden: (036) 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, vrijwillige bijdrage is welkom

Ladies Day:
Ladies Day is een lotgenotencontact moment voor vrouwen met kanker. Het uitwisselen van ervaringen is een grote steun en praten helpt echt. Het neemt spanning weg gevoelens worden rustiger. De begeleiding, door Leonie Groosman, is grotendeels gebaseerd op de Simontontherapie. De bijeenkomsten zijn niet altijd zwaar van toon en er wordt ook gelachen.
Wanneer: Woensdagochtend van 10.00- 12.00 uur
Door: Leonie Groosman
Aanmelden: secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, vrijwillige bijdrage is welkom

Ladies Night:
Ladies Night is een lotgenotencontact moment voor vrouwen met kanker. Het uitwisselen van ervaringen is een grote steun en praten helpt echt. Het neemt spanning weg gevoelens worden rustiger. De begeleiding, door Nicole de Hon, is grotendeels gebaseerd op de Simontontherapie. De bijeenkomsten zijn niet altijd zwaar van toon en er wordt ook gelachen.
Wanneer: Woensdagavond, in de even weken van 19.30 - 21.30 uur
Door: Nicole de Hon
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, een vrijwillige bijdrage is welkom

Mannenpraat:
Voor mannen die geconfronteerd worden met kanker, kan het fijn zijn om zich ergens te uiten. In een lotgenotengroep met alleen mannen, onder begeleiding van Piet Lust, maakt iedereen hetzelfde door.
Wanneer: Woensdagavond, in de even weken van 19.30 - 21.30 uur
Door: Piet Lust
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, een vrijwillige bijdrage is welkom

Partner Groep:
Als uw partner ziek is veranderen leefomstandigheden en sociale contacten. U moet vaak het gezin draaiende houden, contact houden met familie en vrienden, mee naar het ziekenhuis, het eigen werk doen en het voornaamste: uw eigen partner steunen. Dan blijft er weinig tijd over voor de eigen verwerking van de schrik, angst en verloren toekomstbeeld. Het parkhuys biedt u de mogelijkheid om ervaringen te delen en steun te vinden bij lotgenoten. U bent van harte welkom.
Wanneer: Woensdagavond, in de even weken van 19.30 - 21.00 uur
Door: Sjaak Kats
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: Geen, vrijwillige bijdrage is welkom

Jongeren

Jongeren Talk:
Als je vader, moeder, opa, oma, broer, zus of vriend(in) ernstig ziek is of is overleden, wordt je leven ineens op de kop gezet en is het moeilijk om de leuke dingen nog te doen die je altijd deed. Wil je met andere jongeren ervaringen delen en met lotgenoten in contact komen, kom dan naar de Jongeren Praat in het Parkhuys.
Wanneer: Woensdag, even weken 19.30 - 21.30 uur
Door: Tinka de Boer
Aanmelden: 06 29475256 of jongerentalk@gmail.com
Kosten: geen

Jongeren Hangout:
Als je vader, moeder, opa, oma, broer, zus of vriend(in) ernstig ziek is of is overleden, wordt je leven ineens op de kop gezet en is het moeilijk om nog leuke dingen te doen. Misschien wil je wel vrolijk zijn en lachen, maar weet je niet of dat wel kan… want er is toch iemand ernstig ziek of overleden. Tijdens de inloopavonden ontmoet je jongeren die hetzelfde meemaken als jij. Tijdens deze avonden kan je o.a. muziek luisteren, gamen en meer, gewoon waar jij zin in hebt. Ook als je niets wil doen is dat prima.
Wanneer: Woensdagavond, oneven weken van 18.30 - 21.30 uur (inlopen hoelaat je wilt tot 20.30 uur)
Door: Betty Drieman en Melissa Mulder
Aanmelden: 06- 221 93 413 jongerenhangout@gmail.com
Kosten: Geen

Creatief

Open atelier:
Allerlei schildertechnieken komen langs onder deskundige begeleiding. Met plezier en verbazing kunt u zien dat de meest prachtige dingen ontstaan op doek waardoor u uw zelfvertrouwen weer terug kunt krijgen. Er kan in stilte worden gewerkt, maar ook worden gedeeld in gesprekken met lotgenoten.
Wanneer: Donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur
Door: Hetty Strube en Henk Vermij
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 3,50

Mandala tekenen:
Met speciale potloden op aquarelpapier gaat u zelf een volledige levensloop mandala maken. Het tekenen geeft rust en heling als een soort meditatie. Natuurlijk kunt u ook eigen creaties op papier zetten. Materiaal is aanwezig, maar u kunt ook eigen kleur en papier meenemen.
Wanneer: Vrijdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur
Door: Mieke van Epen
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 3,50

Crea:
Tijdens Crea kunt u alles doen wat u wilt. Boetseren, potten versieren, mozaïeken en meer. Het gaat om het gezellig met elkaar bezig zijn en afleiding, inspiratie opdoen en plezier maken.
Wanneer: Dinsdagochtend van 10.00- 12.00 uur
Door: Carien Smit en Sharella Victoria
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 3,50

Bewegen en Ontspannen

Adempauze:
Klank is een uitstekend middel om de verbinding met jezelf weer op te zoeken en te herstellen. Vooral als het leven je intensieve processen brengt is dat van wezenlijk belang. Ik organiseer elke maand een ochtend waarin je je kunt overgeven aan de klank van o.a. klankschalen en gong, mijn stem, aan je adem en aan ontspanning.
Een weldadig moment van stilstaan, aanwezig zijn zonder oordeel, niets hoeven en je laten omhullen door helende klanken. He he... dát gevoel. Deze ochtenden zijn voor iedereen die dit fijn vindt.
Graag aanmelden, omdat er een minimale en maximale grens van deelnemers is. Er wordt met kleine groepjes gewerkt.
Wanneer: 7 maart, 4 april, 9 mei en 6 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur
Door: Yvonne Groen, Klankmasseur/klankwerker, www.yvonnegroen.nl
Aanmelden: info@yvonnegroen.nl, uiterlijk één week voor aanvang
Kosten: € 15,00 per ochtend
Meenemen: Er zijn matjes, kussentjes en dekentjes aanwezig, maar als je het fijner vindt om je eigen spullen te gebruiken dan kun je die zelf meenemen. Het is ook mogelijk om op een stoel te blijven zitten.

Tai Chi Qi Gong:
Deze Chinese bewegingsleer richt zich op langzame, aandachtige bewegingen waardoor er ontspanning ontstaat in lichaam en geest. Er ontstaat innerlijke rust, waardoor de energie weer gaat stromen, het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd en het immuunsysteem versterkt. Het is een krachtige ondersteuning bij ziekteprocessen. De oefeningen kunnen altijd aangepast worden.
Wanneer: Maandagochtend van 09.45- 10.45 uur
Door: Marjon de Vries
Aanmelden: 036 - 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 8,00

Klein beginnen:
Fysiotherapeut Remko Bijlsma, van ART Fysio uit Almere, geeft een wekelijkse training voor (ex) kankerpatiënten en mensen die lijden aan een chronische ziekte. Het is een bewegings- en fitnessprogramma als voorzichtig begin naar intensief trainen. De training wordt gegeven in kleine groepen, op een plezierige en positieve manier. Er is ruimte voor individuele begeleiding.
Wanneer: Dinsdag van 10.15 - 11.00 uur, 10 bijeenkomsten achter elkaar, te beginnen bij genoeg aanmeldingen.
Door: Remko Bijlsma
Aanmelden: 036-535 44 44, remko@artfysio.nl of secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 2 euro per keer (afname voor 10 keer)

Hatha Yoga
Een programma met deze vorm van yoga is ontwikkeld voor (ex) kankerpatiënten als aanvulling op alle reguliere oncologische (na) zorg. Carol van Doorn is gediplomeerd yogadocente. Zij heeft zich gespecialiseerd in yoga bij kanker en geeft o.a. aangepaste, eenvoudige yoga oefeningen, speciale ademoefeningen en meditaties.
Wanneer: Donderdag 12.30 - 13.45 uur
Door: Odine Ekker
Aanmelden: 036- 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 3,50

Mindfulness:
Mindfulness is een vorm van meditatie, waarbij u rust en ontspanning ervaart, aandacht voor uzelf krijgt en vermindering van stress, lichamelijke en emotionele pijn. Het is een uitgebreid programma.
Wanneer: 4 februari 2016Tijd: 9.30-12.00 uur
Door: Marian Cornelisse, Praktijk Munera, www.praktijkmunera.nl
Aanmelden: 036 5354444, secretariaat@parkhuysalmere.nl

Pijn en Plezier:
Deze bijeenkomsten zijn voor alle mensen met chronische pijnklachten. U kunt andere pijn patiënten ontmoeten en samen creatief bezig zijn, geïnformeerd worden en ervaringen uitwisselen. Het programma bestaat uit 2 delen, waarbij er eerst tijd is voor ontspanning en daarna voor verschillende vormen van creativiteit.
Wanneer: Woensdag 20 januari van 10.30- 11.30 uur
Door: Erna Campfens
Aanmelden: 036 535 44 44, secretariaat@parkhuysalmere.nl
Kosten: € 3,50 voor materiaal
Meenemen: schaar, mes, pen, kwastje en een tas om het gemaakte in mee te nemen

Zingen voor je leven:
Het koor is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft (gehad) met kanker, zowel patiënten als hun naasten zijn welkom. Ook als u nog nooit eerder heeft gezongen. Er wordt gewerkt aan de houding, stemexpressie en stemvorming. Er is ruimte voor het uiten van gevoelens en tranen. Het credo is: ‘als er wat uit is, is er ruimte voor iets nieuws’.
Wanneer: Vrijdagochtend, in de even weken van 10.00- 12.00 uur
Door: Heleen van der Heul
Aanmelden: 036 535 44 44, info@hartenmuziek.nl
Kosten: € 100,00 per jaar (18 bijeenkomsten)