Geplaatst op: 4 december 2017

Als je kanker hebt (gehad), verandert er veel. Oók in je zorgverzekering. Inmiddels is de inhoud van de zorgverzekeringspakketten 2018 kenbaar gemaakt én heeft iedereen weer de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Om een goed afgewogen keuze te maken, heeft NFK veel zaken speciaal voor (ex-)kankerpatiënten uitgezocht en op een rij gezet: https://nfk.nl/wat-kankerpatie nten-willen/informatie- zorgverzekering-en-kanker/. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over de zorgverzekeringen in 2018, met belangrijke aanvullende informatie over psycho-oncologische zorg en oncologische revalidatie. Er wordt duidelijk uitgelegd wat het is en of het vergoed wordt in 2018 (en welke regels hiervoor gelden). De informatie is breed opgesteld, voor mensen boven en onder de 18 jaar.

 Hierbij vragen we je hulp om deze informatie aan zoveel mogelijk mensen geraakt door kanker aan te bieden (bv. door een nieuwsbericht met link of verspreiding link via social media). Zo kan iedereen geraakt door kanker een goed afgewogen keuze maken voor zijn of haar zorgverzekering in 2018.

Informatie : https://kankerenverzekeren.nl

Geplaatst: 4 december 2017

VaarKracht biedt een nautische belevenis aan mensen die leven met kanker. Mensen die de vreselijke diagnose net hebben gekregen en in afwachting zijn van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs aan het eind van het behandelingsproces. En mensen die nauw verbonden zijn met een geliefde met kanker. Dat kunnen de partner of kinderen zijn, ouders, gouden buren, familie, verzorgers en vrienden.

De diagnose kanker heeft enorme gevolgen op de zekerheid van uw bestaan. Behalve de onzekerheid omtrent levensverwachting, vinden er ook ingrijpende veranderingen plaats op het gebied van uw studie, werk, relaties en andere (praktische) zaken.  U en uw naasten moeten alle zeilen bijzetten om op een zo goed mogelijke manier aansluiting te behouden met uw directe woon- en werkomgeving en de maatschappij.

Voor u en uw naasten is een dagje uitwaaien een zeer waardevolle bijdrage in het hervinden en behouden van eigenwaarde en van sociale betrokkenheid.  De ontmoeting met lotgenoten en het onderling uitwisselen van ervaringen geeft u energie en kracht om de toekomst weer aan te kunnen.
Welkom aan boord!

Informatie: www.vaarkracht.nl