Jongeren

In 2016 werden in Nederland ongeveer 108.400 nieuwe gevallen van kanker vastgesteld: 56.700 bij mannen en 51.700 bij vrouwen (6,7 per 1.000 mannen en 6,0 per 1.000 vrouwen), Dat betekent dat de kans groot is dat jij als jongere in je directe omgeving ook met kanker te maken krijgt. Je hebt misschien het gevoel dat je de enige bent, maar dat is zeker niet zo.

Ze zeggen dat de middelbare school de leukste tijd van je leven is. Maar wat nou als er thuis iemand ernstig ziek is? Bijvoorbeeld kanker heeft?
Als je met je moeder niet meer zomaar kunt gaan shoppen, omdat ze steeds zo misselijk is.
Als je vader zaterdags niet meer langs de lijn van het sportveld kan staan, omdat hij zo moe is.
Als er alleen maar lieve kaarten zijn voor je zieke broer of zus.
Dan is het niet meer leuk, dan is het zelfs moeilijk om nog leuke dingen te doen.

HERKEN JIJ DIT?   MAAK JIJ DIT OOK MEE?
In het Parkhuys is een groep jongeren zoals jij, de Jongeren Talk. Daar kun je jouw verhaal vertellen, en luisteren naar wat anderen meemaken. Om samen te ontdekken dat het niet alleen jou overkomt. Om te ervaren hoe anderen hiermee omgaan. Niet alleen door met elkaar te praten, maar bijvoorbeeld ook door muziek en film. En dat je je daardoor gesterkt voelt.

Of ontmoet op de inloopavonden van Jongeren Hangout, jongeren die hetzelfde meemaken als jij. Tijdens deze avonden kun je o.a. muziek luisteren, gamen, spelletjes doen, gewoon waar jij zin in hebt.
Niets doen is ook prima.