Stichting BreiBoezem

Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem. 

Wanneer: Elke 1e vrijdag van de maand
Locatie: Parkhuys Almere
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Aanmelden: secretariaat@parkhuysalmere.nl

Voor meer informatie: https://breiboezem.nl/

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker (of gendrager zijn) en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Daarnaast zijn deze BreiBoezems ook beschikbaar in een halve variant, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd. Deze halve variant geeft meer volume aan de borstsparende borst.
De borstprotheses van BreiBoezem worden gebreid door vrijwilligsters, de Boezemvrienden.

Hoe is Breiboezem ontstaan in Nederland

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid.

Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging voelden wij ons geroepen om dit project ook in Nederland op te zetten. Uit de grote belangstelling blijkt dat er ook in Nederland behoefte is aan alternatieven voor siliconen borstprotheses.

Waarom gebreide borstprotheses in plaats van siliconen borstprotheses?
Veel vrouwen vinden de gebreide borstprotheses prettiger en comfortabeler dan siliconen borstprotheses. Siliconen borstprotheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten veroorzaken. De gebreide borstprotheses hebben een lichtgewicht vulling en zijn gemaakt van 100% katoen waardoor huidirritaties worden voorkomen.

De borstprotheses van BreiBoezem kunnen, in tegenstelling tot siliconen borstprotheses, in een gewone BH worden gedragen.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Eerste set BreiBoezem is gratis

De eerste set BreiBoezem is volledig gratis. Als de bestelling per post wordt verzonden dan worden de verzendkosten in rekening gebracht. Voor elke volgende BreiBoezem vragen wij € 10,– per paar, exclusief eventuele verzendkosten. Wij vragen deze bijdrage om de materiaalkosten te kunnen dekken. Wij zijn een stichting en volledig afhankelijk van donaties.

Op deze manier kunnen wij vrouwen hun eerste BreiBoezem gratis blijven verstrekken.

Voor bestellen en meer  informatie:
https://breiboezem.nl/bestellen

-->

Uw BreiBoezem is klaar

Wanneer uw BreiBoezem door onze breisters gebreid is en gecontroleerd wordt deze verpakt in een cadeautasje en afgegeven bij onze uitgiftepunten. Dit zijn veelal inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten, ziekenhuizen en praktijken voor fysiotherapie. U kunt bij de bestelling van uw BreiBoezem uw voorkeur voor een uitgiftepunt aangeven.

U krijgt van onze Regio Coördinator een e-mail wanneer u uw BreiBoezem kunt ophalen. Daarin staat ook nogmaals vermeld bij welk uitgiftepunt uw bestelling klaar ligt.

Voor afhaalpunten en informatie:
https://breiboezem.nl/uitgifte